PIEROGOWE LOVE - WARSZTATY KULINARNE Z I LOVE TO EAT
Zapraszamy na najpyszniejsze warsztaty kulinarne z lepienia PIEROGÓW z różnych zakątków świata!
Cóż wiele pisać... PIEROGI kochamy wszyscy ❤️❤️❤️
Podczas warsztatów poznacie trzy warianty pierogów z różnych szerokości geograficznych: ukraińskie MANTY, chińskie GOUTIE i włoskie RAVIOLO. Nauczycie się własnorecznie przyrządzać tradycyjne ciasta według sprawdzonych receptur oraz poznacie profesjonalne techniki klejenia. Czekają Was znakomicie skomponowane smaki i wyborna zabawa! Polecamy wszystkim!
Gotowe pierożki będziemy degustować przy lampce dobrego wina:)
MENU
1. MANTY - pierogi z boczkiem i cebulą gotowne na parze (kuchnia ukraińska).
2. GUOTIE - chińskie pierożki z warzywami i wieprzowiną smazone i duszone na patelni (kuchnia chińska).
3. RAVIOLO - pierożki ze szpinakiem, ricottą i płynnym żółtkiem (kuchnia włoska).
Prowadzący: Joanna Aniszczyk
Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga "I love to eat". Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami. Organizatorka akcji edukacyjnych o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższą jej sercu jest kuchnia włoska.